When it rains it.........
Door: Cheng
Blijf op de hoogte en volg Cheng
14 Mei 2016 | Thailand, Trat
Het is hier erg warm en de buien die vallen zijn meestal kort en hevig..... zo ook deze morgen en eigenlijk de rest van de dag, korte hevigebuien afgewisseld door veel zonneschijnen hitte, heel veel hitte!!
Nu kunnen de meeste riolen hier die enorme hoeveelheid water die er in korte tijd valt niet aan en stroomt alles over zodat je als farang zijnde tot aan je knieen in het water loopt en als je geluk hebt is het geen rioolwater, maar meestal heb ik geen geluk hihi
Ook het gewone leven gaat hier gewoon door tijdens zo’n bui en men probeert op allerlei manieren gewoon door te gaan, dat varieert van de eenzame brommerrijder die stug blijft rijden alleen met een stuk plastic over zijn hele lichaam gespannen tot aan de lokale supermarkt wiens parkeer terrein echt helemaal onder water is verdwenen, maar meteen stukje service richting de klanten en met behulp van wat winkelwagentjes en pallets is de oplossing snel voor handen.
Terwijl ik dit tafereeltje sta gade te slaan hoor ik aan de andere kant van de straat wat commotie...de plaatselijke dieren winkel dreigt onder te lopen en men wil zo snel mogelijk een aantal dieren verplaatsen ...lees: “ zo snel mogelijk” niet....”zo veilig mogelijk” dus na wat honden, katten en de eenzame tropische diersoorten komen er nu een aantal mannen de winkel uit gelopen met op hun schouder.......alsof het niets is..... een enorme ...krokodil!! Ok??? Even denk ik dat hij niet echt is maar.....hij beweegt wel degelijk, er staat nu een halve meter water in de straten dus als ze dat beest per ongeluk laten glippen...is ie weg ook, ik ga, bedenk ik mij, maar even in mijn auto zitten. Droog en veilig.
Kan het nog gekker?.......JA HOOR !! kan ik volmondig beantwoorden haha want nadat ook de lokale bromsnor op zijn zelf in elkaar geflanste vlotje van bamboepalen voorbij is komen drijven, zie ik ook een man die zijn tuin meubilair wel heeeeel kreatief gebruikt.
Ik kom geen meter vooruit op deze manier, maar een lol dat ik heb, ik maak meer persoonlijke kiekjes dan dat ik opschiet om op de plaats van bestemming te komen, wat in dit weer toch al een hele opgave is verzeker ik u over 30 km doe ik vandaag ongeveer 4 uur, en.....dat ligt niet alleen aan het weer ook de aanwezige verkeersregelborden zorgen, bij mij in ieder geval, voor de nodige paniek, want bij het CBR is mij nooit de vraag gesteld: waar ga je heen als je een straat inrijd en de borden geven aan dat je niet linksaf mag, niet rechtsaf af, je mag niet rechtdoor en ook niet terug eehhh??
Dus na een aantal verkeersregeltjes gebroken tehebben, waar de gemiddelde Thai overigens niet van opkijkt, en in het laatste uur toch zeker een kilometerje of 3 verder ben geraakt, aanschouw ik nu tafereel dat mijn netvliezen niet snel zal verlaten.....Het zal u niet verbazen de heelveel Thaise wegen nou niet echt je van dat zijn, de meeste, en zo ook deze waar ik nu op rijdt, zitten vol met bobbels en gaten, nu wil het geval de die gaten in de weg na een regenbuitje zich vullen met water, tot zover alles normaal maar, het strijkt mij toch als enigzins vreemd dat je daar dan als doorsnee Thaise inwoner, naast gaat zitten en je hengeltje uitgooit om je avondmaal bij elkaar te sprokkelen??? En laat dat nou net hetgene zijn dat wel is gebeurt, ik ben met stomheid geslagen.
Dit soort dingen zie je alleen maar in azie en ik dacht dat niets mij nog zou kunnen verbazen, nou niets is minder waar en ik heb nu al zin in de dag van morgen want de Thaise buienradar geeft net nog 40 cm regenval op, ik berg mijn kaplaarzen maarop want die helpen toch geen ene, fluit wil ik zeggen maar in dit geval hou ik het op druppel haha
Groetjes en tot gauw
Cheng