Back to the 50ties - Reisverslag uit Dombóvár, Hongarije van Cheng Long - WaarBenJij.nu Back to the 50ties - Reisverslag uit Dombóvár, Hongarije van Cheng Long - WaarBenJij.nu

Back to the 50ties

Door: Cheng

Blijf op de hoogte en volg Cheng

13 December 2024 | Hongarije, Dombóvár

Piep, piep, piep Nee het is niet mijn huurauto maar een sms die ik binnen krijg van huh??? Mijn auto?!! In jeugdtaal: WTF?? Niet de huurauto waar mee ik hier in Hongarije rond cross, maar van mijn eigen auto uit 2001, zonder enige AI technologie what so ever, die ik heb achtergelaten in een garage in Belgie, nou die voiture stuurt nu een SMS naar mijn telefoon?? lieve mensen, ik maak geen grapje, ik ga het tekstbericht wat ik nu op mijn mobiel lees letterlijk hier overtypen...de tekst is getiteld: Vakantiegroetjes van je auto,

Hoi Cheng,

Hoe is het?

Ik hoop dat je aan het genieten bent van je vakantie?

Ik wil je even laten weten dat ik het erg naar mijn zin heb bij Parking premier Zaventem

Hier ben ik in goede handen en veilig tot aan je terugkomst

Geniet nog van je vakantie en zie je snel weer!

Jouw auto :)

Ik moet stiekem lachen, ik vind dit mooi, als je als bedrijf zoiets kan verzinnen, ik wordt niet gauw verrast maar nu stond ik toch even te knipperen met mijn ogen of ik het wel goed had gezien. Brilliant!

En nu we het toch over verrassingen hebben, er was nog een verrassing waarover ik nog niets heb gezegd, Maikel zijn vrouw bleek zwanger, iets waar ze samen nog hartelijk om gelachen hebben vlak voor hij overleed. Nu brengt een zwangerschap nogal wat met zich mee, o.a. eens in de zoveel tijd een ziekenhuis bezoek en dat is hier toch ietsepietsie anders dan in Nederland. Toevallig moest ze naar het ziekenhuis terwijl ik in het land ben dus...wil ik wel een keertje mee om te kijken hoe dat gaat, nu moet u even alles wat u weet van Nederlandse ziekenhuizen helemaal vergeten en denk aan Rusland 1950.

Het gebouw waar we arriveren is grijs en grauw en ziet er in de verste verten niet uit als ziekenhuis, van buiten zien de afgebrokkelde muren eruit of ze wel een likje verf kunnen gebruiken, nou likje? Een cementwagen vol dekt meer de lading, en van binnen moet u zich voorstellen aan huis in Nederland in 1970, bruin oranje kleuren en op de muur zit laminaat, maar dat zit er al zolang dat de gaten erin vallen en ik zo sommige behandelkamers kan inkijken, de wachtkamer zit vol met zwangere vrouwen die allemaal al sinds de vroege ochtend wachten om de dokter te mogen raadplegen, de enige dokter die er momenteel is naar mijn mening want het gaat tergend langzaam.

Uit de behandel kamer komen geluiden die je als zwangere vrouw toch niet wil horen als je zit te wachten, in mijn beleving wordt er een machine opgestart met een dieselmotor en is de medicus in kwestie bezig met lichaamsdelen af te zagen zonder verdoving. In mijn beleving he!! Een paar tellen later zie ik een zuster met lichtelijk bebloed shirt van de ene kamer naar de andere lopen om er vervolgens met een vervaarlijk uitziend apparaat weer uit te komen, en het geluid uit de behandelkamer intensiveert. Gezellig als je zo een paar uur zit te wachten om geholpen te mogen worden. Maar het zal wel zo horen want ik zie geen een van de dames ook maar een krimp vertrekken, ze zijn wel wat gewend hier.

Er komt een dokter langs met zijn jas over zijn schort en een half opgebrand sjekkie in zijn mond , hij loopt naar buiten om het peukje aan te steken en even zijn rust te pakken voor een paar minuten, na 4 minuten is het gedaan met zijn rust en wordt hij schijnbaar via zijn mobiel weer opgetrommeld voorzichtig dooft hij het uiteinde van zijn sigaret stopt hem weg voor de volgende keer en hij snelt terug naar binnen, waar nog steeds een of ander diesel apparaat staat te loeien, ik zal er nooit achter komen waarvoor.

Maikel zijn vrouw wordt naar binnen geroepen en de dieselmotor zwelt aan en in mijn achterhoofd probeer ik mijn EHBO opleiding terug te halen, wat te doen in geval van afgezaagde ledematen? En waarschijnlijk ben ik tijdens die cursus in slaap gevallen want er komt niets boven, en gelukkig blijkt het ook niet nodig want na ongeveer 30 minuten staan we alweer buiten, waar je, naar ik begrijp, op andere dagen wel eens 7 uur moet wachten om geholpen te worden.

Alles blijkt in orde en met een vriendelijke lach wordt er een afspraak gemaakt voor de volgende week. Dus aan het eind van dit verhaal is alles ok, met mijn auto en met het kind.

Ik hoop dat het verhaal u beviel ;)

groetjes Cheng

Verslag uit: Hongarije, Dombóvár