Leef nu !!!!! - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Cheng Long - WaarBenJij.nu Leef nu !!!!! - Reisverslag uit Boedapest, Hongarije van Cheng Long - WaarBenJij.nu

Leef nu !!!!!

Door: Cheng

Blijf op de hoogte en volg Cheng

15 December 2024 | Hongarije, Boedapest

Ik heb voor mijn laatste nacht mijn intrek genomen in het Hilton hotel in Boedapest, dit heeft een specifieke reden, ik wil namelijk mijn laatste avond hier eens een keer chic en luxe uit eten. Als voorgerecht neem ik een Mckroket, dan als hoofdgerecht een hamburger menu MET extra mayo, jaja, ik laat hem vanavond eens goed uit de broek hangen en als dessert wordt het een super Mcfreeze met karamel topping, ik zie menig lezer met de brouwen fronsen, u heeft enige uitleg nodig zie ik welnu, ik vlieg maandag vroeg terug naar België en aangezien ik mijn hoogbegaafde auto nog moest terugbrengen ga ik een dag van tevoren naar Boedapest, anders haal ik het niet qua tijd, en nu heeft iemand mij verteld dat hier, in Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, waar ik nu ben, de mooiste McDonald's ter wereld zou zitten, right here in the Hilton, wow!

Nu zijn daar 2 dingen mis mee: 1 ik heb de locatie verkeerd verstaan, het is niet het Hilton maar het station en 2 ik ben er zojuist geweest, ik heb 1 blik geworpen, en ik ben gelijk weer vertrokken.

Als je internet er op nakijkt zeg Google inderdaad dat de mooiste winkel van deze fastfoodketen zit in het Nyugati railway station, hier in boedapest. Ik had het natuurlijk even moeten Googelen voordat ik de mooiste kamer in het Hilton boekte, maar goed.

Google zegt ook: velen zeggen dat deze McDonald's de mooiste ter wereld is. Ja, velen zeggen…..dat betekent nog niet dat het waar is!!! En aangezien mijn verwachtingen erg hooggespannen, waren was dit toch wel de teleurstelling van het jaar, ik kan het niet mooier maken dan dat het is en….het is niet mooi, lieve mensen! Het gebouw waar het in zit, ja, dat ziet er architectonisch wel aardig uit maar dat is een station en het zijgebouw van het station waar dit sneleetbedrijf zich bevind kun je op een afstand misschien ook nog wel mooi vinden, smaken verschillen nu eenmaal maar binnen in de Mac OMG, ik kan werkelijk niets moois ontdekken, sorry meneer Kempczinski, (ceo, McDonald's) i will tell it like it is. Het filiaal op de Coolsingel in Rotterdam is nog mooier.

Ik sta te kijken naar een open ruimte met heel erg veel mensen, die allemaal in de Googleval zijn gelopen, er zijn zitjes, er staan wat kassa’s, er staan zelfhulpzuilen, en dat is het. Mijn advies: als u in Boedapest bent, ga naar de oude stad, slenter wat langs de Danube rivier, bekijk de oude gebouwen, de architectuur is hier werkelijk fantastisch maar sla die Mac even over, duik een van de vele lokale eettentjes in zoals Bubo, een kleine eetgelegenheid niet ver van de rivier, neem een ontbijtje en een heerlijke warme chocolademelk op een koude dag en geniet van de mensen, dan is uw tijd goed besteed.

Ik ga zo slapen in een heerlijk bed met uitzicht op de rivier en het parlement, even lekker decadent, niets is minder waar want het was een aanbieding en aangekomen in het hotel heb ik, jawel, daar is ie weer, een upgrade gekregen, vandaar de mooie kamer, een waardig afsluiting van 2 fantastische weken, wat heb ik allemaal gedaan in die korte tijd?

Wat ben ik allemaal geweest, ik ben tuinman geweest, decorateur, inkoper, chauffeur, boodschappenjongen, gast, dierenverzorger, straatveger, boer, kok, schrijver, ziek, criticus, fotograaf, eter, kortom in 2 weken heb ik 12 beroepen gehad en net geen 13 ongelukken. Ik heb de geboorte mogen meemaken van nieuw leven op deze planeet en voor de mensen die nieuwsgierig zijn: HET IS EEN MEISJE!! 54 centimetertjes lang en 3450 grammetjes zwaar, Maikel zou trots geweest zijn, zoals hij altijd trots was op zijn familie! Ik ben blij dat ik deze reis heb gemaakt en ik weet zeker dat ik over niet al te lange tijd weer ga terugkomen, op zoek naar mijn ‘wonen onder de zon voor minder dan…’ Boedapest is druk, duur en toeristisch maar rij 100 km het land in en de tijd lijkt te worden terug gedraaid, heerlijk.

Ik wens iedereen fantastische kerstdagen en een hele goede jaarwisseling, dat hebben we wel nodig in deze politiek zware tijden, ik wil mij daar altijd verre van houden, mijn motto is: LEEF NU! Voordat het te laat is, Maikel is daar helaas het grote voorbeeld van, hij heeft dit leven nog een jaar kunnen leven, en wij hadden allemaal gewenst dat het langer was, dus lieve lezers: ga nooit heen zonder te groeten, leef nu, hoe je ook noemen wil, neem die beslissing, want dan heb je het in ieder geval geprobeerd!!

Heel veel dank voor het lezen iedereen en graag tot lezens op mijn volgende avontuur!

Verslag uit: Hongarije, Boedapest

Cheng